IMD

Individuell mätning och debitering

Fördelarna med IMD

Att som bostadsrättsförening nyttja ett gemensamt elnät och installera ett system för individuell mätning och debitering (IMD) är en lönsam investering. Övergången från separata elmätare och elabonnemang till ett undermätningssystem leder till lägre kostnader för både föreningen som helhet och för varje individuellt hushåll.

Kombinera med solceller

Spara pengar med IMD

Enkelt och bekvämt 

image

Hur fungerar IMD?

IMD-systemet mäter varje lägenhets elförbrukning och respektive ägare debiteras som vanligt på månadsavin. Man betalar alltså fortsatt bara för sin egen förbrukning – men till en lägre kostnad. Utöver dessa fördelar gör IMD-systemet bostadsrättsföreningen mer attraktiv för potentiella lägenhetsköpare, vilket gynnar värderingen av varje enskild lägenhet. Sesol hjälper er att beräkna hur stora besparingar just er bostadsrättsförening och era medlemmar kan göra med ett gemensamt elnät och IMD-system. Vi hjälper er under hela processen – från rådgivning till installation och drift av ert nya elnät.

image

Energieffektivisera er bostadsrättsförening

Genom att investera i solceller i kombination med IMD och laddstationer i er bostadsrättsförening blir er fastighet både modern och klimateffektiv. Utöver de ekonomiska fördelarna så kan era medlemmar känna sig trygga med att nyttja solenergi till matlagningen på kvällen, och dessutom ladda elbilen med förnybar energi. IMD-systemen gör dessutom er bostadsrättsförening mer attraktiv för potentiella lägenhetsköpare samtidigt som värdet på lägenheterna har ökat tack vare den framtidsäkra investeringen.

Vanliga frågor
image

Hör av dig så bokar vi en gratis konsultation!

Vi bedömer er fastighets förutsättningar på plats för bästa resultat.