image

Om oss

Vi på Sesol tycker att solen är en värdefull råvara som behöver tas tillvara på. Vi älskar solen, lite mer än andra.
image

Vår strävan

På Sesol strävar vi efter att det både ska vara enkelt, tryggt och hållbart att köpa och äga en solcellsanläggning. Vi är en av Sveriges ledande helhetsleverantörer av solcellslösningar och kontrollerar hela kedjan från förstudie till färdig anläggning för att skapa trygga lösningar åt våra kunder. 

image

Verkar lokalt 

Vi vet att lokal närvaro är viktig och därför har vi etablerat kontor på 14 platser från Malmö till Borlänge, där vi har flest kunder i dagsläget. Hos oss arbetar allt från montörer och elektriker till projektledare och säljare - tillsammans är vi idag cirka 1 000 härliga medarbetare.  

image

Vårt fokus 

Vi är både en uppskattad partner och en omtyckt arbetsgivare som levererar anläggningar med högsta kundnöjdhet i fokus, varje dag.

Vår historia
2019
Sesol grundas i Jönköping med visionen om att vara det självklara valet.
2020
Vi växer och etablerar oss på flera orter i Sverige bland annat Kalmar och Helsingborg.
2021
Sesol etablerar sig som en av de ledande aktörerna inom svensk solenergi. Vi är nu över 300 medarbetare i företaget.
2022
Tillväxtresan fortsätter och vi fortsätter att leverera solcellsanläggningar av högsta kvalité till våra kunder. Sesol får utmärkelsen som Sveriges Bästa Arbetsgivare 2022.
image

Vår fantastiska personal  

För oss hänger allt ihop - vårt mål är att vara det självklara valet för både kunder och medarbetare och därför är en stark företagskultur viktig. Denna kultur skapar ett väldigt stort engagemang hos våra medarbetare och bidrar till en familjär och inbjudande känsla som vi har lyckats bibehålla, utveckla och sprida inom Sesol. Vi blev dessutom utsedda till Sveriges Bästa Arbetsgivare 2022!

Våra kärnvärdenAtt arbeta med samma ledstjärna är viktigt för oss. Det är det som skapar vår företagskultur och talar om vilka vi är.
Professionella
Som Sveriges snabbast växande solcellsföretag har vi identifierat framgång i drivna medarbetare som tillsammans utgör ett professionellt team.
Familjära
För oss är den interna företagskulturen ovärderlig. Oavsett vem du är och vilken avdelning du tillhör låter vi den familjära känslan genomsyra hela Sesol. 
Engagerade
Med all personal in-house skapar vi en kultur där alla hjälper varandra och det engagemang som behövs för att hitta den bästa lösningen för våra kunder.
Nytänkade
Med personal som vågar vara nytänkande finner vi drivkraft i att ligga steget före branschen och utvecklas tillsammans med våra kunder för att skapa hållbara lösningar.
image

Ett komplett solcellsföretag

För att bli en av Sveriges ledande helhetsleverantörer av solcellsanläggningar har vi arbetat fokuserat med att bygga upp all kompetens inom företaget. Tack vare våra energiingenjörer, elektriker, snickare, projektörer och montörer inom solkraft kan vi ta ansvar för hela värdekedjan och utlova trygghet genom hela processen, från idé till installerad solcellsanläggning. Vi erbjuder solcellsanläggningar, laddstationer samt batterilösningar - vi vågar säga att vi är det smartaste valet bland solcellsleverantörerna i branschen.