Solceller

Solceller passar på de flesta taktyper oavsett vilken fastighet det gäller. En solcellsanläggning återbetalar sig med tiden, genererar långsiktig avkastning och höjer värdet på fastigheten i samma stund som solpanelerna installeras på taket.
Ta reda på mer om våra solcellslösningarVi är specialister på solcellsinstallationer för villa, företag, lantbruk och bostadsrättsföreningar. Välj det område du är intresserad av och ta reda på fördelarna.
Så funkar det!Vi förstår att det kan vara mycket att tänka på med solceller. Därför har vi tagit fram en steg-för-steg-guide som beskriver hur en solcellsinstallation hos en komplett helhetsleverantör går till.
1. Boka tid
Fyll i ett intresseformulär så ringer vi upp dig och bokar in ett möte.
2. Träffa oss
Vi kommer hem till dig och du får offert. Efter godkänd offert går vi vidare med installationen.
3. Installation
Vi monterar, besiktigar och lämnar sedan över anläggningen till dig.
4. Support
Vår support finns tillgänglig för dig under anläggningens livstid.
image

Spara pengar med hjälp av solceller

Utöver att investeringen återbetalar sig själv med tiden och genererar långsiktig avkastning så stiger fastighetens värde i samma stund som det installeras solpaneler på taket. Den egenproducerade solenergin som förbrukas i fastigheten resulterar i en direkt sänkning av elkostnaden. Detta innebär en extra stor besparing för företag och lantbruk, eftersom deras elförbrukning ofta är som högst under dagtid. En ytterligare fördel är att verksamhetens eller hushållets ekonomi blir mindre påverkad av höjda priser på elmarknaden. Den el fastighetens solceller producerar som inte förbrukas får du betalt för och säljs automatiskt ut på elnätet.

image

Installation av solpaneler

Solceller är en nyckelkomponent i övergången till förnybar energi. En solcell är ett ljuskänsligt halvledarmaterial som omvandlar energi i solinstrålning till elektrisk energi. En solpanel är den panel som solcellerna monteras på. Att installera solpaneler på ditt hem eller företag är ett bra sätt att sänka dina energikostnader på lång sikt. Innan solpanelerna installeras hjälper Sesol dig att först kontrollera om ditt tak är lämpligt. Ett tak som vetter mot söder och är fritt från skuggor ger optimala förhållanden för solenergi, men det går även bra att installera solpaneler i östliga och västliga lägen.

image

Köp av solceller / solpaneler

På Sesol strävar vi efter att det både ska vara enkelt, tryggt och hållbart att köpa och äga en solcellsanläggning. Vi är en av Sveriges ledande helhetsleverantörer av solcellslösningar och kontrollerar hela kedjan från förstudie till färdig anläggning med egen personal för att skapa trygga lösningar åt våra kunder.

image

Solceller på villatak

Många väljer att installera solceller på sina villatak för att dra nytta av det stora takutrymmet. Detta ger en praktisk och snygg lösning för att integrera solenergi i vardagen. Solpaneler på villatak är en kostnadseffektiv investering som ger långsiktiga fördelar genom minskade energikostnader och som dessutom hjälper till i omställningen till fossilfri energiproduktion.

image

Hör av dig så bokar vi en gratis konsultation!

Vi bedömer er fastighets förutsättningar på plats för bästa resultat.

Kuriosa om solceller
Fakta om solceller
Fördelar med solceller
Vilka solceller är bäst?
Pris på solceller
Är det lönsamt att installera solceller?